Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Zásady stravování

Nejlepší potréninkové jídlo

publikováno 22.10.2014

CO JÍST PO CVIČENÍ

To, co jíte a kolik čeho jíte, bude mít základní vliv na to, jestli vaše cvičení bude mít úspěch. Výživa před a po tréninku je ta vůbec nejdůležitější.

Před tréninkem si tedy dejte porci komplexních sacharidů a bílkovin,viz. předchozí článek: Nejlepší předtréninkové jídlo. o aerobní aktivitě, kdy dochází hlavně ke spalování tuků, je dobré nechat tělo zklidnit. Dejte tělu čas na strečink, uvolnění a nejdříve po 30–60 minutách zvolte pevné jídlo. Pokud bude po cvičení akorát čas na hlavní jídlo, např. oběd, klidně si jej dejte, přičemž se snažte dodržet tzv. zdravý talíř (1/2 talíře tvoří zelenina, 1/4 talíře příloha a 1/4 bílkoviny). 

Sacharidy se po cvičení stanou pouze zdrojem energie pro svaly, doplní zásoby glykogenu a spolu s bílkovinami pomáhají k lepší regeneraci a tvorbě svalové hmoty. Tělo tím využije všechny přijaté kalorie na obnovu a regeneraci a neuloží si je v podobě tuků. 

Jestliže jste cvičili ve večerních hodinách a chystáte se ke spánku, měli byste omezit množství sacharidů a doplnit jen dobře stravitelné bílkoviny.

Pokud je Vašim cílem redukce váhy, není nutné jíst ihned po cvičení, ba naopak. Ideální je, pokud se v tomto případě najíte 1-1,5 hod po skončení cvičení. 

 

Čerstvý zeleninový salát s drůbežím masem

Tuňákový sendvič se špenátem

Losos s bramborem

Vaječná omeleta s avokádem a sýrem

Luštěninový salát s vejcem

Ovocný salát s ochuceným tvarohem a semínky

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz