Úvod » SNÍDANĚ » Slané

Volské oko a jamy

publikováno 20.08.2018

Volské oko a jamy

1středně velká sladká brambora, oloupaná a nastrouhaná na hrubo
1/4 šálku strouhaného Parmazánu
2 lžičky čerstvého tymiánu
2 lžičky soli
1/4 lžičky černého pepře
3 lžičky oleje ze semínek hroznového vína
1 šálek nakrájených žampionů
2 velká vajíčka
1 šálek baby špenátu nebo kapusty

 

POSTUP:

1. Ve velké míse smíchejte nastrouhanou bramboru, parmazán, tymián, sůl a pepř.

2. Na pánvi rozehřejte 1 lžičku oleje na střední teplotu, Přidejte houby a asi dvě minuty je osmahněte. Poté je dejte stranou a na pánev přidejte směs s bramborami. Osmahněte ji do zlatova, cca 5 minut.

3. Nyní z pánve odstraňte hotovou směs s bramborami a nalijte na ní zbývající olej. poté na ni připravte 2 vejce jako volské oko a smažte ho tak dloho, dokud bílek neztuhne. Záleží jen na vás, zda máte rády žloutek mírně tekuty.

4. Rozdělte směs s bramborami na dvě porce, přidejte dávku hub, 1/2 šálku baby špenátu a jedno vajíčko.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz