Úvod » Recepty » POLÉVKY

Špenátová polévka s kopřivou a ředkvičkovým toastem

publikováno 03.04.2018 (aktualizováno 06.01.2019)

Špenátová polévka s kopřivou a ředkvičkovým toastem

1 lžíce ghí
1 šalotka
1 stroužek česneku
100 g špenátu
50 g čerstvých mladých kopřiv
1 brambor
100 ml sójového nápoje
2 celozrnné toasty
1 čerstvý sýr (lučina)
6 ředkviček
1 lžíce řepných výhonků (řeřichy)
sůl, pepř

 

POSTUP:

1. Na lžičce ghí zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku a oloupaný a rozmáčknutý stroužek česneku. Přidáme nasekaný špenát a kopřivy. Necháme zavadnout. Přidáme brambor nakrájený na kostičky a zalijeme horkou vodou. Vaříme asi 10 minut nebo dokud brambor nezměkne. 

2. Rozmixujeme dohladka, zalijeme sójovým nápojem, dochutíme solí a pepřem a necháme povařit. Podáváme s nasucho opečeným toastem namazaným čerstvým sýrem a plátky ředkviček. Zdobíme řepnými výhonky. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz