Úvod » OBĚDY nebo VEČEŘE » Maso

Kuřecí játra na červeném víně

publikováno 10.04.2018 (aktualizováno 16.04.2018)

Kuřecí játra na červeném víně

200 g rýže basmati
4 hřebíčky
2 cibule
800 g kuřecích jater
2 lžíce ghí
1 hrst čerstvého tymiánu
1 hrst čerstvého rozmarýnu
250 ml suchého červeného vína
sůl
2 stroužky česneku 
1 svazek čínského zelí pak choi
1 lžička umeocta

 

POSTUP:

1. Rýži propláchněte a dejte vařit do dvojnásobného množství lehce osolené vody spolu s oloupanou cibulí, do níž zapíchejte hřebíčky.

2. Játra nakrájejte na stejně velké kousky, propláchněte a nechte okapat.

3. Jednu velkou cibuli nakrájejte na drobné kostičky a nechte na ghí zesklovatět. Přidejte játra a nechte je zatáhnout. Sdrhněte do pánve ze stonků rozmarýn a tymián a vše zalijte vínem. Zakryjte pokličkou a na středním plameni 15 - 20 minut duste, než se víno zredukuje.

4. Česnek podrťte nožem naplocho a nasekejte. zelí rozpůlte podélně. Poduste společně v rendlíku v troše vody s lžičkou umeocta. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery