Úvod » OBĚDY nebo VEČEŘE » Obiloviny, luštěniny, brambory

Grilovaný chřest s quinoou

publikováno 13.04.2018 (aktualizováno 16.04.2018)

Grilovaný chřest s quinoou

200 g bílé quinoy
800 g zeleného chřestu
2 lžíce olivového oleje
180 g sterilovaných červených paprik
200 g feta sýru
1 hrst čerstvého koriandru k podávání
sůl

Na dresink:
1 lžička sójové omáčky
šťávy z 1/2 citrónu
1 lžička římského kmínu
4 lžíce panenského olivového oleje

 

POSTUP:

1. Propláchnutou quinou dejte do hrnce, zalijte dvojnásobným množstvím vody, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut.

2. Připravte dresink. Římský kmín podrťte v hmoždíři. Dejte spolu s ostatními ingrediencemi na dresink do malé skleničky, zavíčkujte a důkladně protřepejte.

3. Omytý a osušený chřest vyskládejte na plech na pečící papír. Není třeba jej loupat. Pokapejte olivovým olejem, osolte a rukou párkrát poválejte, aby se obalil v oleji. Dejte do trouby nastavené na program griování do horní části na 6 - 8 minut. 

4. V míse vše smíchejte, přidejte rozdrobený sýr, papriky a ozdobte koriandrem.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz