Úvod » OBĚDY nebo VEČEŘE » Mořské plody

Grilované hřebenatky s burákovou omáčkou

publikováno 30.05.2017

Grilované hřebenatky s burákovou omáčkou

Marináda:

2 lžíce olivového oleje
1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
1 lžíce utřeného česneku
1 lžička sladké papriky
1/4 lžička mletého černého pepř

Hřebenatky:

30 dkg hřebenatek
1/2 šálku arašídové omáčky,
na tu budete potřebovat:
1/4 šálku burákového másla
2 utřené stroužky česneku
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička sójové omáčky
1 lžíce limetkové šťávy
1/4 šálku vody
Ingredience na omáčku dejte do mixéru a dobře rozmixujte 

 

POSTUP:

1. V misce smíchejte ingredience na marinádu.

2. Hřebenatky opláchněte, tužší kousky můžete odstranit. Pripravené pak ponořte do marinády, zakryjte víčkem a nechte hodinu v lednici.

3. Vyjměte hřebenatky z marinády.

4. Grilujte je po obou stranách, buď na tácu, nebo na jehle. Servírujte s arašídovou omáčkou.

 

Obsah výživných látek (v jedné porci):

225 kcal, tuky celkem 15 g, nasycené tuky 2 g, trans tuky 0 g, cholesterol 28 mg, sodík 207 mg, sacharidy celkem 7 g, vláknina 1 g, cukry 0 g, bílkoviny 18 g, železo 1 mg.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz