Úvod » SVAČINY » Sladké nebo dezerty

Švestkáč

publikováno 20.05.2017

Švestkáč

300 g švestek
100 g najemno mletých andlí
75g másla
200 ml sladké smetany

1 lžíce kukuřičné mouky
4 vejce
2 lžičky mleté skořice
3 lžíce hnědého cukru
malé množství moučkového cukru na posypání

 

POSTUP:

1. Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na čtvrtiny.

2. Ve velké míse vyšlehejte mléko, smetanu, mleté mandle, kukuřičnou mouku.

3. Přidejte vejce a cukr a ještě chvíli šlehejte.

4. Troubu předehřejte na 200 °C.

5. Kulatou formu vytřete máslem a nalijte do ní těsto. Navrch poklaďte švestky, posypte skořicí a pečte 40 - 45 minut.

6. Po upečení nechte vychaldnout ve formě a poprašte moučkovým cukrem.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz