Úvod » OBĚDY nebo VEČEŘE » Obiloviny, luštěniny, brambory

Ovesné rizoto s hráškem

publikováno 21.03.2017 (aktualizováno 22.03.2017)

Ovesné rizoto s hráškem

(Z této dávky připravíte 1 porci)

1 malá šalotka
40g jemně mletých ovesných vlošek
250ml domácího zeleninového vývaru
25g strouhaného parmazánu nebo vrchovatá lžíce lahůdkového droždí
40g mraženého hrášku
5 středních sušených rajčat naložených v oleji
1 vejce
čerstvá pažitka
olivový olej
sůl a pepř

 

POSTUP:

1. Na pánvi rozpalte olej a na středním plameni opečte najemno nakrájenou šlaotku. Cílem je ji mít měkkou, ne opečenou.

2. Na šalotku poté nasypte jemně mleté ovesné vločky a zalijte zeleninovým vývarem. Vývar  tomu dodá skvělou chuť, proto ho nenahrazujte bujonem v kostce.

3. Na mírném ohni míchejte vývar s vločkami, dokud se nezačně tvořit kaše. jakmile se vstřebá vývar do vloček, přidejte hrášek, nakrájená sušená rajčata a většinu parmazánu. Minutku povařte, aby hrášek změkl, a poté dochuťte solí a pepřem. 

4. Servírujte s volským okem, nasekanou pažitkou a parmazánem.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery