Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » OBĚDY nebo VEČEŘE » Ryby

Treska na pestré zelenině

publikováno 17.02.2017

Treska na pestré zelenině

(Z této dávky připravíte 2 porce)

1 pórek
300g mrkve
3 stvoly řapíkatého celeru
50g pyré z ořechů kešu
3-4  lžíce citrónové šťávy
1 lžíce bílého balzamikového octa
1 stroužek česneku
sůl a pepř na dochucení
1 lžíce mraženého kopru
2 kusy filet z tresky (á cca 125g)

 

POSTUP:

1. Pórek očistěte, nakrájejte na tenké proužky, omyjte a nechte okapat. Mrkev oloupejte, celer omyjte a očistěte a vše nakrájejte na tenké plátky. Zeleninu povařte asi 5 minut v páře. Potom přeceďte přes síto, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

2. Pyré z kešu prohřejte na pánvi spolu s 3 lžícemi citrónové šťávy, 1 polévkovou lžící bílého balzamikového octa a 200ml vody. Česnek oloupejte, prolisujte a přidejte ke směsi. Vše promíchejte, až vznikne omáčka krémovité konzistence, přidejte zeleninu a krátce prohřejte na pánvi. Ochuťte solí a pepřem a přimíchejte kopr. Zeleninu přikryjte pokličkou a udržujte v teple.

3. Tresku ochuťte solí a pepřem a vařte na páře asi 5 minut. Zeleninu rozdělte na talíře, na ni naservírujte rybu a podle chutí pokapejte citrónovou šťávou. 

 

Obsah výživových látek v jedné porci:

Kalorie: 315, tuky celkem: 11g, sacharidy celkem: 20g, bílkoviny: 31g.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz