Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » OBĚDY nebo VEČEŘE » Mořské plody

Mušle na víně

publikováno 19.11.2016

Mušle na víně

(Z této dávky připravíte 1 porci)

600g slávek
100 ml bílého vína
5g olivového oleje
10g česneku
1 šalotka
50g řapíkatého celeru
hladkolistá petržel
sůl
pepř
1 lžíce citrónové šťávy
50g celozrnné bagetky

 

POSTUP:

1. Slávky očistíme kartáčkem od povrchových nečistot. Všechny otevřené mušle vyhodíme.

2. V hrnci zahřejeme olivový olej a přidáme drobně nasekanou šalotku, česnek na kousky, nakrájený celer a krátce orestujeme.

3. Přidáme slávky, osolíme, opepříme a podlijeme bílým vínem.

4. Dusíme zvolna pod poklicí asi 10 minut. Nemícháme.

5. Hotové slávky pokapeme citrónovou šťávou a posypeme nasekanou hladkolistou petrželkou.

6. Hrnec uzavřeme pokličkou a pořádně s ním zatřeseme, aby se do mušlí dostala všechna omáčka.

7. Servírujeme v hlubokém talíři. Neotevřené mušle nekonzumujeme.

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery