Úvod » OBĚDY nebo VEČEŘE » Saláty

Salát z červených brambor s bylinkovou octovou zálivkou

publikováno 16.10.2016

Salát z červených brambor s bylinkovou octovou zálivkou

(Z této dávky připravíte 4 porce)

6 nakrájených červených brambor
1/8 lžičky soli
2 lžíce olivového oleje
2 plátky krůtí slaniny
2 na kolečka nakrájené šalotky
1/4 šálku červeného vinného octa
1/4 šálku nakrájené čerstvé petrželky
1 lžička nakrájeného čerstvého rozmarýnu
mletý černý pepř na dochucení


 

POSTUP:

1. Dejte brambory do hrnce, přidejte studenou vodu a sůl. Vařte do měkka, pak je slijte a nechte stát stranou.

2. Mezi tím rozehřejte na pánvi olej a opečte na něm slaninu do křupava. Hotovou slaninu nechte okapat do paírového ubrousku, aby se odstranil nadbytečný tuk.

3. Na pánev přidejte ličku oleje a orestujte šalotku do zlatova. Pak přidejte vinný ocet a asi minutu povařte. Vmíchejte bylinky a černý pepř.

4. Bylinky s vinným octem přidejte do uvařených brambor a dobře promíchejte. Osmaženou slaninu narkájejte na kousky a nasypejte na brambory. Podávejte jako přílohu k oblíbeným zdrojům bílkovin.

 

Obsah výživových látek v jedné porci:

Kalorie: 400, tuky celkem: 15g, nasycené tuky: 3g, trans tuky: 0g, cholesterol: 125mg, sodík: 500mg, sacharidy celkem: 39g, vláknina: 6g, cukr 9g, bílkoviny: 24g, železo 4mg.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz