Úvod » Recepty » POLÉVKY

Polévka z červených brambor

publikováno 05.08.2016

<span 130,="" 238)\"="">Polévka z červených brambor

(Z této dávky připravíte 6 porcí)

6 šálků kuřecího nebo zeleninového vývaru
2 lžíce panenského olivového oleje
1 menší cibule nakrájená na drobno
2 řapíky celeru, nakrájené
4 stroužky utřeného česneku
0,5kg brokolicových růžiček
2 velké, nakrájené mrkve
4 červené brambory, uvařené a nakrájené na kostičky
2 kostky bujónu
1 lžička soli a černého pepře

 

POSTUP:

1. Ve střeně velkém hrnci ohřejte vývar.

2. Na velké pánvi rozehřejte olej, orestujte na něm cibulku, celer, česnek, brokolici (6 růžiček dejte stranou) a mrkev. Pak dejte polovinu zeleniny do mixéru a rozmixujte ji do hladka s polovinou vývaru.

3. Vraťte rozmixoanou směs na pánev, přidejte brambory a zbytek vývaru. Směs přiveďte k varu, pak snižte teplotu na minimum. Vmíchejte bujón, sůl a pepř. Vařte ještě asi 10 minut. Je-li to potřeba, můžete na ředění použít vodu z brambor. Podávejte polévku horkou, ozdobenou několika růžičkami brokolice.

 

Obsah výživových látek v jedné porci:

Kalorie: 221, tuky celkem: 5g, nasycené tuky: 1g, trans tuky: 0g, cholesterol: 5mg, sodík: 995mg, sacharidy celkem: 36g, vláknina: 5g, cukry 3g, bílkoviny: 8g, železo 3mg.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz