Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » OBĚDY nebo VEČEŘE » Pizzy, omelety

Grilovaná pizza v marockém stylu s lilkem, červenou paprikou a kozím sýrem

publikováno 08.06.2016

Grilovaná pizza v marockém stylu s lilkem, červenou paprikou a kozím sýrem

(Z této dávky připravíte 8 porcí)

Na těsto:
2 1/4 šálku celozrnné mouky
1/4 šálku drceného lněného semínka
1 lžička instantního droždí
1 lžička cukru
1 lžička soli
1 šálek horké vody

1 lžíce olivového oleje

Ingredience na pizzu:
1 menší lilek, nakrájený na kousky
1 červená paprika, rozkrájená na půlky, bez semínek
olej ve spreji
kořeněný olej
1/4 šálku kozího sýru
1/4 šálku nakrájené čerstvé petrželky

Kořeněný olej:
1/2 šálku olivového oleje
2 stroužky česneku
1/4 lžičky kurkumy
1/4 lžičky drceného kmínu
1/4 lžičky rozmarýnu
špetka červené papriky

 

POSTUP:

1. Ve velké míse promíchejte mouku, lněné semínko, droždí, cukr a sůl. Dřevěnou lžící vmíchejte vodu a olivový olej.

2.  Až se těsto dobře spojí dohromady, vyndejte ho zmísy. Nyní je třeba ho oběma rukama dobře prohníst. Vytvarujte z něj velkou hroudu a tu vraťte do mísy.

3. Mísu uzavřete víkem a tu nechte hodinu na teplém místě. Poté těsto rozdělte do jednotlivých dílů, dle velikosti a z nich vytvarujte pizzu.

4. Nechte rozehřát gril na střední teplotu, tj. asi 15 minut. Těsto na pizzu rozdělte na čtyři díly. Z každého z nich vyválejte jednu placku a dejte ji na pečící papír.

5. Ogrilujte kousky lilkiu a půlky paprik - zhruba 1-2 minuty. Až pak zelenina zchladne, nakrájejte ji.

6. Obě strany pizzy postříkejte olejem ve spreji. Pak dejte první dvě placky na gril a grilujte 1-2 minuty, dokud se na povrchu nezačnou dělat bublinky. Placky obracejte dlouhými grilovancími kleštěmi. Hotové pizzy dejte opatrně stranou na připravenou desku.

7. V menší pánvičce zahřívejte všechny uvedené ingredience na kořeněný olej na nízkou teplotu  - zhruba 5 minut, dokud se neuvolní vůně.

8. Pánev odstavte ze sporáku a nechte v pokojové teplotě směs zchladnout. Než budete olej používat, sceďte kousky česneku. V lednici vám olej vydrží zhruba týden.

9. Na horní stranu pizzy dejte kořeněný olej, lilek, červenou papriku a kozí sýr. Pizzu vraťte na gril a ten zakryjte pokličkou. Grilujete 1-2 minuty, dokud se sýr nerozpustí a na vršku pizzy nevzniken křupavá krusta.

10. Pizzu sundejte z grillu, posypejte čerstvou petrželkou. Stejným způsobem připravte další dvě pizzy.

 

Obsah výživných látek (v jedné porci):
170kcal, tuky celkem 5g, nasycené tuky 2g, sodík 305mg, sacharidy 26g, vláknina 5g, bílkoviny 7g.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery