Úvod » OBĚDY nebo VEČEŘE » Saláty
Zelný salát s tuňákem
publikováno 31.05.2016
Zelný salát s tuňákem
(Z této dávky připravíte 4 porce)
1/2 menší hlávky červeného zelí nakrájené na kousky
2 šálky nakrájené papriky
1 menší cibule nakrájená na kolečka
1 oloupané, nakrájené avokádo
1/4 šálku nesolených slunečnicových semínek
1/4 lžičky mořské soli
1/4 šálku olivového oleje
1 lžíce rýžového vinného octa
1 lžíce medu
šťáva z 1 citrónu
čerstvě umletý černý pepř na dochucení
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
POSTUP:
1. Smíchejte zelí s paprikoua směs rozdělte na 4 porce. Ke každé přidejte pár koleček cibule, kousků avokáda a slunečnicových semínek.
2. V menší míse promíchejte sůl, olej, vinný ocet, med a citrónovou šťávu.
3. Na každou porci salátu nalijte trochu této směsi a dochuťte pepřem. Podávejte s tuňákem z konzervy ve vlastní šťávě.
Obsah výživných látek (v jedné porci):
367kcal, tuky celkem 27g, nasycené tuky 3g, sacharidy 22g, vláknina 7g, cukry 10g, bílkoviny 12g.
Komentáře
Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.
V diskuzi není zatím žádný příspěvek
Kategorie: fitness
Návštěv: 34028
Dnes: 1
Online: 5