Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Informace

Jak získat ztracenou formu po svátečním hodování

publikováno 03.01.2016 (aktualizováno 29.03.2019)

Neodolaly jste smaženému kaprovi nebo řízku, majonézovému salátu, cukroví a ani dětským pamlskům, ačkoli to u vás možná není zvykem, oddaly jste se během svátků pohodě při sledování pohádek? Nemějte výčity i to k nim patří. Horší je, pokud jste pozapomněly na zlaté pravidlo "všeho s mírou". Nyní se zřejmě nešťastně díváte do zrcadla, perete se s knoflíkem u kalhot a ve skrytu duše doufáte, že se kalhoty sepraly. Pro jistotu se postavíte na váhu a ta potvrdí to co naznačilo oblečení. Přibrala jste! Jak shodit přebytečná kila a dostat se do formy?

Největší chybou, které se mnozí v rámci povánočního hubnutí dopouštějí je, že vynechávají jídla, hladoví, snaží se vyloučit některé skupiny potravin nebo drží dietu, která slibuje výsledek již za týden. Ve skutečnosti vás žádná z uvedených metod daleko nedostane. Můžete dosáhnout nějakých výsledků, ale pozitivní efekt nebude trvat dlouho a je více než pravděpodobné, že si tím akorát ublížíte.

Většina z nás se chce faldíků na bříše či zadku zbavit co nejrychleji. V takovém případě většina z nás sahá po rychlé dietě, očistné kůře či preparátu na hubnutí. Naběhnout po vánočním hodování na extrémní dietu, či dokonce hladovku, to není dobrý nápad. Škrundající žaludek, nedostatek energie, bolest hlavy, nervozita a podrážděnost, která k tomu patří nejsou úplně vítanými společníky. Doplňky stravy zase slouží pouze na podpru vašeho úsilí zhubnout, ale samo o sobě nefungují. Pokud nemíníte zdravěji jíst a cvičit, jsou jen zbytečně vyhozenými penězi. 

Pokud jste přibrala, tak to berte jako fakt, se kterým musíte něco udělat. Výčity svědomí jsou v tomto případě zbytečné a obírají vás o energii. Nemusíte se cítit provinile kvůli tomu,že jste si vychutnávala svátky. Celý rok obvykle tvrdě pracujete. Žít zdravě znamená, že 80 procent patří zdravému životnímu stylu a zbylých 20 procent si můžete vychutnávat v rámci svátků a oslav. Tedy je to zcela normální a není třeba, abyste se kvůli tomu cítila provinile.

Začněte tedy tak, že si stanovíte reálný cíl a plán, který vás dovede k jeho dosažení. Cíl si stanovte jasně, přesně a časově ho ohraničte. Zapiště si ho na papír.
Pokud jste patřily k těm, které před svátky cvičily pravidelně, základ je jít trénovat co nejdříve. Je jedno, zda jde o oblíbené skupinové civčení nebo trénink ve fitness centru. Absolvování prvního tréninku vám dodá chuť a energii dále na sobě pracovat. Skvělých výsledků nedosáhnete, pokud nebudete cvičit pravidelně. Pravedelné cvičení vám pomůe cítit se fit, budete zdravější a také snížíte riziko zranění. Doporučuji vysoce intenzivní intervalové tréninky (HIIT). Jsou skvělým působem, jak se dostat do formy a máte je odcvičené do 30 minut. Pokud je absolvujete 3-4krát týdně, brzy budete na dobré cestě k návratu do původní formy.

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz