Úvod » OBĚDY nebo VEČEŘE » Maso

Pečený srnčí hřbet se zeleninou

publikováno 16.03.2016 (aktualizováno 15.04.2016)

Pečený srnčí hřbet se zeleninou

(Z této dávky připravíte 1 porce)

100g srnčího hřbetu
5g hladké špaldové mouky
100ml masového vývaru
5g řepkového oleje
100g kořenové petržele
50g menšího celeru
100g mrkve
100g dýně
 mletý pepř
sůl

 

POSTUP:

1. Srnčí hřbet odblaníme, osolím,e potřeme drceným pepřem, opečeme na oleji na pánvi ze všech stran a uložíme na pekáč.

2. Podlijeme vodou a přikryté dusíme v troubě za občasného polévání téměr doměkka.

3. Kořenovou zeleninu i dýni nakrájíme na hranolky, vložíme na pečící papír a na plech a přidáme do trouby péct.

4. Maso poté dopečeme odkryté, pak ho vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Tu popřášíme moukou, opražíme, zalijeme vývarem a vaříme, dokud se houstnoucí šťáva neodděluje od tuku.

5. Maso pokrájíme a polijeme šťávou. Podáváme s pečenou zeleninou.

 

Obsah výživových látek v jedné porci:

Kalorie: 297, tuky celkem: 7g, sacharidy celkem: 22g, bílkoviny: 25g.

 

 

Zdroj: časopis Dieta

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery