Úvod » OBĚDY nebo VEČEŘE » Maso

Srnčí guláš

publikováno 14.03.2016 (aktualizováno 03.01.2018)

Srnčí guláš

(Z této dávky připravíte 1 porce)

100g srnčí (plec, přední maso, kýta)
80ml vody
50ml červeného vína
5g řepkového oleje
50g mrkve
50g menšího celeru
1 cibule
1 stroužek česneku
2 bobkové listy
4 kuličky celého pepř
2 kuličky jalovce
2 kuličky nového koření
1/2 lžičky mleté skladké papriky
1 lžíce brusinkové zavařeniny
5g strouhaného perníku na zahuštění
50g chleba k podávání

 

POSTUP:

1. Nadrobno pokrájenoui cibuli opečeme na oleji dozlatova, pak přidáme maso nakrájené na kostky a česnek a maso necháme zatáhnout.

2. Následně obsah hrnce osolíme a zapřášíme paprikou. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, celer a chvilku restujeme společně s masem, dokud není mírně opečené.

3. Poté přidáme koření. Celou směs zalijeme vodou a vínem a necháme zvolna dusit do doby, než je maso měkké.

4. Před koncem přidáme brusinkovou zavařeninu a strouhaný perník na zahuštění.

 

Obsah výživových látek v jedné porci:

Kalorie: 389, tuky celkem: 7g, sacharidy celkem: 45g, bílkoviny: 18g.

 

 

Zdroj: časopis Dieta

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz