Úvod » OBĚDY nebo VEČEŘE » Maso

Jelení steak na červeném víně se šalotkami a rýží

publikováno 08.03.2016 (aktualizováno 15.04.2016)

Jelení steak na červeném víně se šalotkami a rýží

(Z této dávky připravíte 1 porce)

100g jeleního steaku (kýta, svíčková)
4 kuličky jalovce
5ks šalotky
5g másla
5g řepkového oleje
snítka rozmarýnu

dušená rýže
pepř a sůl

 

POSTUP:

1. Steak lehce naklepeme, vložíme do červeného vína, přidáme bobulky jalovce a necháme asi jednu hodinu natáhnout aroma. Poté je vyndáme a posypeme solí a pepřem.

2. Šalotky opečeme na polovině rozehřátého másla. Přidáme marinádu z červeného vína a necháme chvíli dusit.

3. Na oleji oepčeme marinované jelení steaky (asi 5 minut z každé strany) a dáme je stranou, kde je udržujeme teplé.

4. Výpek z pečeně rozvaříme se zbytkem vínové marinády a dochutíme podle potřeby solí, přidáme větvičku rozmarýnu.

5. Teplé steaky servírujeme na talíře, přelijeme vínovou omáčkou i se šalotkami a podáváme s dušenou rýží.

 

Obsah výživových látek v jedné porci:

Kalorie: 373, tuky celkem: 12g, sacharidy celkem: 24g, bílkoviny: 23g.

 

 

Zdroj: časopis Dieta

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz