Úvod » OBĚDY nebo VEČEŘE » Mořské plody

Hřebenatky s růžičkovou kapustou

publikováno 17.11.2015 (aktualizováno 15.04.2016)

Hřebenatky s růžičkovou kapustou

(Z této dávky připravíte 4 porce)

45 dkg růžičkové kapusty

2 lžíce nakrájené šalotky

2 lžíce olivového oleje

šťáva z jednoho citrónu

pepř na dochucení

45 dkg hřebenatek

 

POSTUP:

1. Růžičkovou kapustu dejte do pařníku na 10 minut ji podustev horké vodě, hotová kapusta by měla být měkká a křehká.

2. Mezi tím smíchejte olej, šalotku, citrónovou šťávu a pepř.

3. Hřebenatky marinujte v olejové směsi, pokud budete chtít, můžete přidat ještě trochu pepře.

4. Rozehřejte pánev na nízkou teplotu a zhruba 10 minut restujte hřebenatky, které by měly získat nahnědlou barvu.

5. Do směsi hřebenatek přidejte růžičkovou kapustu, povařte ještě další 2 minuty a pak hned podávejte.

 

Obsah výživových látek v jedné porci:

Kalorie: 210, tuky celkem: 8g, nasycené tuky: 1g, trans tuky: 0g, cholesterol: 35mg, sodík: 210mg, sacharidy celkem: 15g, vláknina: 4g, cukry: 3g, bílkoviny: 23g, železo: 2mg.

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery