Restovaná cizrna
publikováno 21.06.2015 (aktualizováno 22.06.2015)
RESTOVANÁ CIZRNA
Dopřejte si skvělou svačinku:
Restovaná cizrna
(Z této dávky připravíte 3 porce)
1 plechovka cizrny (450g), cizrnu slijte a nechte okapat
1/4 šálku půlených pistáciových ořechů bez soli
2 lžičky paneneského olivového oleje
1 lžíce čerstvé citrónové šťávy
1 lžička mleté papriky
špetka soli
POSTUP:
1. Předehřejte troubu na 200 °C. Okapanou cizrnu dejte na pečící papír. Pečte 20 minu za občasného promíchání vařečkou. Pak přidejte pistácie a plech vraťte na dalších 10-15 minut do trouby (cizrna by měla mít zlatavou barvu).
2. Smíchejte šťávu z limetky, olivový olej, papriku, sůl ve velké míse. Jakmile bude směs cizrny a pistácií hotová, opatrně ji nasypejte do mísy s olejem a kořením a dobře promíchejte. Servírujte horké nebo i vychlazené. Hotovou směs můžete sladovat v uzavřené nádobě až dva týdny.
Obsah výživových látek v jedné porci:
Kalorie: 205, tuky celkem: 9g, nasycené tuky: 0,5g, trans tuky: 0g, cholesterol: 0mg, sodík: 232mg, sacharidy celkem: 6,5g, vláknina: 4g, cukry: 4g, bílkoviny: 8g.
Komentáře
Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.
V diskuzi není zatím žádný příspěvek
Kategorie: fitness
Návštěv: 33669
Dnes: 0
Online: 3