Úvod » SVAČINY » Slané

Restovaná cizrna

publikováno 21.06.2015 (aktualizováno 22.06.2015)

RESTOVANÁ CIZRNA

Dopřejte si skvělou svačinku: 

Restovaná cizrna

(Z této dávky připravíte 3 porce)

1 plechovka cizrny (450g), cizrnu slijte a nechte okapat

1/4 šálku půlených pistáciových ořechů bez soli

2 lžičky paneneského olivového oleje

1 lžíce čerstvé citrónové šťávy

1 lžička mleté papriky

špetka soli

 

POSTUP:

1. Předehřejte troubu na 200 °C. Okapanou cizrnu dejte na pečící papír. Pečte 20 minu za občasného promíchání vařečkou. Pak přidejte pistácie a plech vraťte na dalších 10-15 minut do trouby (cizrna by měla mít zlatavou barvu).

2. Smíchejte šťávu z limetky, olivový olej, papriku, sůl ve velké míse. Jakmile bude směs cizrny a pistácií hotová, opatrně ji nasypejte do mísy s olejem a kořením a dobře promíchejte. Servírujte horké nebo i vychlazené. Hotovou směs můžete sladovat v uzavřené nádobě až dva týdny.

 

Obsah výživových látek v jedné porci:

Kalorie: 205, tuky celkem: 9g, nasycené tuky: 0,5g, trans tuky: 0g, cholesterol: 0mg, sodík: 232mg, sacharidy celkem: 6,5g, vláknina: 4g, cukry: 4g, bílkoviny: 8g.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz