Dýňové creme brulé
publikováno 24.03.2015
DÝŇOVÉ CREME BRULÉ
Odstartujte svůj den skvělou snídaní:
Dýňové creme brulé
(Z této dávky připravíte 8 porce)
450 g dýňové pyré
250 g neslazeného mandlového vanilkového mléka
2 lžíce mleté skořice
1 lříce kokosového oleje
3 lžíce javorového sirupu
1 lžička vanilkového extraktu
kůra z 1 pomeranče
2 rozšlehaná vjece
2 lžičky kukuřičného škrobu
POSTUP:
1. Předehřejte troubu na 180 °C . Připravte si velký, hluboký plech, který vyložíte kuchyňskou utěrkou. Na něj pak dejte 8 malých zapékacích misek nebo šálků. Potom naplňte varnou konvici vodou a přiveďte ji k varu.
2. Dejte všechny ingredience do velké mísy a dobře promíchejte. Následně naplňte zapékací misky 1/3 šálku dýňové směsi. Plech dejte s mističkami do rozehřáté trouby. Vařící vodu pak nalijte na plech mezi misky. Voda by měla sahat zhruba do poloviny (záleží samozřejmě na hloubce plechu), tím vytvoříte vodní lázeň.
3. Pečte 25-30 minut. Pak misky vyndejte a nechte asi 10 minut zchladnout. Teprve pak podávejte.
Obsah výživových látek v jedné porci:
Kalorie: 72, tuky celkem: 2g, nasycené tuky: 1g, trans tuky: 0g, cholesterol: 53mg, sodík: 56mg, sacharidy celkem: 13g, vláknina: 2g, cukry: 8g, bílkoviny: 3g, železo: 0,5mg
Komentáře
Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.
V diskuzi není zatím žádný příspěvek
Kategorie: fitness
Návštěv: 33670
Dnes: 0
Online: 1