Jablečný koláč z bezlepkového těsta
publikováno 23.02.2015 (aktualizováno 23.03.2015)
Jablečný koláč z bezlepkového těsta
Odstartujte svůj den skvělou snídaní:
Jablečný koláč z bezlepkového těsta
(Z této dávky připravíte 8 porcí)
Bezlepkové těsto:
2 šálky mandlové mouky
1/2 lžičky mořské soli
2 lžíce kokosového oleje
1 celé vejce
kůra z 1 citronu
Náplň do koláče:
1,4 kg kyselých jablek na koláč
3 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce mandlové mouky
2 lžičky skořice
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 lžičky mletého hřebíčku, muškátového oříšku a nového koření
2 lžíce rozpuštěného másla
1/2 šálku medu
POSTUP:
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Mandlovou mouku a sůl dobře promíchejte a pak v mixéru rozmixujte s ostaními tekutými ingrediencemi, přidejte i citrónovou kůru. Vznikne tužší těsto.
2. Rozválejte ho na tenký plát, kterým vyložíte dortovou formu.
3. Do velké mísy dejte studenou vodu a přidejte 2 lžíce citrónové šťávy.
4. Oloupejte, nakrájejete a zbavte jádřinců jablka, ta pak namočte do vody s citrónovou šťávou. Tím zabráníte jejich zhnědnutí.
5. Potom z jablek slijte vodu a nechte je na čisté utěrce okapat.
6. Přidejte ostatní ingredience, tedy i zbývající citrónovou šťávu, k jablkům a dobře promíchejte.
7. Směs s jablky dejte na těsto a pečte 45-55 minut, dokud nebude povrch upečený do zlatova.
8. Vyndejte koláč z trouby a nechte ho asi hodinu vychladnout. Pak podávejte
Obsah výživových látek v jedné porci:
Kalorie: 360, tuky celkem: 21g, nasycené tuky: 5g, trans tuky: 0g, cholesterol: 30mg, sodík: 130mg, sacharidy celkem: 39g, vláknina: 5g, cukry: 30g, bílkoviny: 8g, železo: 3mg
Komentáře
Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.
V diskuzi není zatím žádný příspěvek
Kategorie: fitness
Návštěv: 33670
Dnes: 0
Online: 2