Křupavá jablka se zázvorem
publikováno 21.02.2015 (aktualizováno 22.02.2015)
Křupavá jablka se zázvorem
Odstartujte svůj den skvělou snídaní:
Křupavá jablka se zázvorem
(Z této dávky připravíte 4 porce)
3 středně velká jablka
šťáva z 1/2 citrónu
1/4 lžičky skořice
1/8 lžičky muškátového oříšku
Na ozdobu
6 lžic lněného semínka
1/4 šálku vody
trochu zázvoru
1 1/2 šálku ovesných vloček
1 lžička třtinového cukru
1 lžička melasy
1 lžíce skořice
1/4 lčičky muškátového oříšku
1/4 šálku řeckého jogurtu
POSTUP:
1. Předehřejte troubu na 200 °C.
2. Nakrájená jablka namočte v citrónové šťávě, promíchejte se skořící a muškátovým oříškem a vložte na předem vymazaný plech.
3. Nasypte lněné semínko do vody, promíchejte a počkejte, až se utvoří gelová hmota.
4. Smíchejte nastrouhaný zázvor a zbytek suchých přísad včetně lněného semínka. Postupně přidávejte jogurt tak, aby se vytovřily slepené kousky.
5. Nasypte hrudky na jablka a pečte 20-25 minut.
Obsah výživových látek v jedné porci:
Kalorie: 161, tuky celkem: 3g, nasycené tuky: 0g, trans tuky: 0g, cholesterol: 0mg, sodík: 4mg, sacharidy celkem: 30g, vláknina: 6g, cukry: 11g, bílkoviny: 5g, železo: 2mg
Komentáře
Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.
V diskuzi není zatím žádný příspěvek
Kategorie: fitness
Návštěv: 33670
Dnes: 0
Online: 3