Jogurtový parfet s borůvkami a melounem
publikováno 04.02.2015
Jogurtový parfet s borůvkami a melounem
Odstartujte svůj den skvělou snídaní:
Jogurtový parfet s borůvkami a melounem
(Z této dávky připravíte 4 porce)
1 šálek drcených ovesných vloček
lžíce drcených mandlí
1/4 šálku rozinek
1 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce drceného lněného semínka
1 lžíce medu
špetka soli
1/2 lžičky skořice
1/4 muškátového oříšku
2 šálky nízkotučného bílého jogurtu
1/2 šálku borůvek
1/2 šálku nakrájeného melounu
POSTUP:
1. Předehřejte troubu na 180°C. Ve středně velké míse promíchejte ovesné vločky, rozinky, mandle a lněné semínko.
2. V menší misce smíchejte olej, med, sůl, skořici a muškátový oříšek
3. Vzniklou hmotu dejte v tenké vrstvě na pečící papír a pečte v předehřáté troubě 20-30 minut. Pak ji nechte zchladnout.
4. Na perget použijte dlouhé, vysoké sklenice na dezert. Dolů dejte vrstvu jogurtu, posypejte ho borůvkami, melounem a mysli směsí. Na to dejte opět jogurt a postup s vrstvami opakujte. Podávejte vychlazené.
Obsah výživových látek v jedné porci:
Kalorie: 366, tuky celkem: 11g, nasycené tuky: 1g, trans tuky: 0g, cholesterol: 2mg, sodík: 168mg, sacharidy celkem: 32g, vláknina: 5g, cukry: 4g, bílkoviny: 9g, železo: 3mg
Komentáře
Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.
V diskuzi není zatím žádný příspěvek
Kategorie: fitness
Návštěv: 33670
Dnes: 0
Online: 3