Úvod » Zásady stravování

Pot

publikováno 15.01.2015

V ČEM SPOČÍVÁ KRÁSA POCENÍ

V první řadě byste se na pocení neměli dívat jako na nějakou nečistou záležitost. Naše tělo se potí, aby vyrovnalo svou teplotu a současně se tím zbavuje škodlivých látek. Pocení je ve skutečnosti jedním z nejpřirozenějších a nejzdravějších tělesných pochodů.

Pocením se naše tělo přirozeně ochlazuje. V podstatě nám to pomáhá udržet vhodnou tělesnou teplotu, pocení zabraňuje přehřátí organismu, které by v důsledku mohlo vést k velice vážným zdravotním komplikacím a v extrémním případě dokonce i ke smrti. Některé ženy jsou ovšem stále ovládány názorem, že pocení je něco nežáadoucího a zcela neženského. V moha případech se takový přístup může stát v podstatě jakousi psychologickou bariérou, kdy dotyčná považuje pocení za něco naprosto neakceptovatelného. U žen údajně není strach z pocení ničím výjimečným. A to je opravdu škoda,protože kdybychom se nepotily, tělesná teplota by narůstala do závratných výšin. Nemluvě o tom, jakou by to představovalo zátěž pro celý organismus. Pravidelným pocením v rámci tréninku se tělo nejenom výborně ochladí, ale také zbaví škodlivýchlátek, mezi něž patří trans tuky, jednoduché cukry a další chemické látky, pocházející často třeba z nezdravých jídel.

Pokud se začínáte potit záhy po zahájení tréninku, je to známka adekvátní schopnosti těl anastoli vyhovující teplotu. Platí ale, že se fyzicky aktivní lidé potí více než ti, kteří se tolik nehýbou. Zda se člověk potí více či méně záleží především na individuálním nastavení metabolismu. Množství vyloučeného potu opravdu není odvislé od faktu, zda jste trénovaná nebo začátečnice.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Špízy z tuňáka
Špízy z tuňáka 240 g čerstvého tuňáka čerstvý koriandr 2 chilli papričky sůl, pepř 2 lžičky medu 2 lžičky sójové omáčky chilli olej 2 žluté ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz