Zapečené ovesné vločky
publikováno 14.01.2015 (aktualizováno 10.11.2017)
Zapečené ovesné vločky
Odstartujte svůj den skvělou snídaní
Zapečené ovesné vločky s mandlemi, datlemi a exotickým kořením
(Z této dávky připravíte 4 porce)
1 1/2 šálku ovesných vloček (ne drcené)
1/2 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky mlétého zázvoru a kardamonu
1/4 lžičky mořské soli
špetka hřebíčku a muškátového oříšku
2 šálky vanilkového rýžového mléka
2 lžíce agávového nektaru
1 1/2 šálku vlažné vody
1 šálek drcených mandlí
1/2 šálku nakrájených datlí
olivový nebo kokosový olej na vytření nádoby
POSTUP:
1. Předehřejte troubu na 180°C. Pečící nádobu opatrně vymažte kokosovým olejem.
2. Smíchejte ovesné vločky a koření ve středně velké nádobě. Přidejte rýžové mléko, agávový nektar a vodu do suchých ingrediencí. Dobře promíchejte. Směs nalijte do pečící nádoby.
3. Pečte asi hodinu, posledních deset minut pokrm pečlivě kontrolujte. Během pečení jednou či dvakrát promíchejte. Podávejte teplé, posypané mandlrmi a datlemi.
4. Jídlo si můžete připravit předem a ráno ho jen ohřát.
Obsah výživných látek v jedné porci:
Kalorie: 440, tuky celkem: 15g, nasycené tuky: 1g, trans tuky: 0g, cholesterol: 0mg, sodík: 170mg, sacharidy celkem: 74g, mláknina: 8g, cukry: 30g, bílkoviny: 10g, železo: 4mg.
Komentáře
Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.
V diskuzi není zatím žádný příspěvek
Kategorie: fitness
Návštěv: 33670
Dnes: 0
Online: 1